вторник, 28 юли 2009 г.

От реалното до сюрреалното



"Мелник"

На 20 юли в галерия Минерва (фоайето на Гранд хотел София) се откри самостоятелната изложба на Иван Гоцев под мотото „От реалното до сюреалното”.
„Иван Гоцев, творец от Сандански – обаятелен и топъл с колорита си град. Този факт може да ни напомни не само за феномена локален артистизъм, но по-скоро ще ни помогне да се вгледаме отново в легендата за неговата жизненост.



"Мелник"2




"Фигури,форми,пространство"2

Сигурно затова не случайно Иван Гоцев е живописец, при това завършил сценография.
Великолепна комбинация на таланта, съчетала по безспорен начин вкуса към ярките живописни съзвучия с неповторимата магичност на пространството, така типични за този южен град.
Иван Гоцев сякаш с едно докосване на живописната четка превръща своя любим свят от спомени и образи в странен театрален мизансцен. Съчетал изящество на духа, ръка на художник и очи на вълшебник!



"Мелник"3

Картините му не могат да се гледат отблизо. Трябва да се отдалечиш, да присвиеш очи, за да събереш в зениците си линии и форми, разгарящи не само еротичното ни въображение.
И ако се взреш, ще откриеш някъде там зад дървото в подножието на къщата от детството прекрасно женско тяло, греещо със собствена светлина. Дискретно и едновременно с това - предизвикателно! Но най-вече с чувство за стил!” Нина Мирчева

Изложбата може да бъде видяна до 19 август 2009 г. в Гранд хотел София, ул. Гурко 1, в столицата.



"Пейзаж от Ковачевица"




"Фигури,форми,пространсво"1




"мелник"4




"Селски пейзаж"

източник
http://oikumen.info/?show=article&arc_id=895


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails