понеделник, 30 май 2011 г.

Семеен портрет,пастел


Семеен портрет, пастел върху хартия.
размер 50/65 см
Отдавна не ми се беше случвало да рисувам портрет от толкова малки снимки.Случая беше специален и за нови нямаше време.Направата на портрет по снимка може да бъде доста подвеждащо-често снимките се правят набързо,навън,под палещото слънце и с контрастно силно осветление.Това променя характерните линии на лицето изключително.Затова е хубаво когато човек реши да направи такъв подарък-рисуван портрет- да подбере хубави снимки.
Не съм ползвала разрешение от моя клиент за публикуване на портрета,затова умишлено съм блърнала частта от снимката.Ако се появят възражения-портрета ще бъде свален от блога ми.
Рисуването на портрети с пастели е един от най- любимите ми начини за пресъздаване на образи.Намирам в него големи възможности за живописване и това ме радва!!

8 коментара:

  1. Уникално! Поздравления за добрата работа!Какво би ми струвало едно такова удоволствие?

    ОтговорИзтриване
  2. За въпроси относно поръчка и цени на портрета,моля свържете се с мен на klaradar@gmail.com
    Благодаря!!

    ОтговорИзтриване
  3. страхотен портрет, много хубаво рисуваш, поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни портрети! Първият е в много хубав стил - цветни да са само лицата, а безцветни дрехите. За първи път виждам такъв стил. Винаги ми е било стронно как ще изглеждам на портрет, но не съм се осмелявала да си направя...

    ОтговорИзтриване
  5. еха....разкошен е станал портрета поздравления.Не съм смятала, че с пастел може да се докара такава реалност на лицата на хората, които твърдя, че са едни от най-сложните за рисуване.Получили са се много добре, напълно като истински.Да се направи подобен портрет е чудесно предложение за някаква годишнина на родителите ти примерно.Мисля, че ще останат много изненадани и трогната.Така ще се запечата момента за дълги години напред.Снимката е малка и предполагам още по трудно, да се рисува на такава с пастели.Едва ли ще възразят, че си го качила.Така ще ги видят повече хора.

    ОтговорИзтриване
  6. Това е един невероятен подарък, който ще остане за дълги години за спомен.Да направиш такъв портрет не е лесна задача, но се е получил великолепен.Представям си го вече как ще стои на стената и ще радва деца,внуци и правнуци.Ще остане нещо от тях и ще се говори от много поколения.Точно като в един филм.С пастели е доста трудно да се работи, но ти имаш талант вижда се.Смесваш цветовете толкова реално, че все едно е станала снимка от апарат.Поздравления!Ще се замисля и аз да направя нещо подобно,благодаря, че си си дала данните с които да говорим и за цените.

    ОтговорИзтриване
  7. Станал е разкошен, поздравления за този подарък, който ще стане за дълго време.

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления за страхотният портрет и подарък, който може да стане.Сега ми дойде идеята и аз да направиш нещо такова за своите родители, които със сигурност не биха очаквали такъв коледен подарък, но пък поне ще остане за дълго за спомен да не кажа за винаги, понеже само ако не се скъса или не стане нещо друго картината си е картина.Може да краси стената от къща на къща в поколенията.И всичко това си го направила с пастели, определено разбираш от цветове и светло сенки, браво.Надявам се че ще продължаваш да споделяш с нас.

    ОтговорИзтриване

Related Posts with Thumbnails